top of page
krativmedialogo copy.jpg
Kreativa sidan:
sysslar med olika handarbeten, gör inredningsprodukter samt olika trädgårdsarbeten. Vi pysslar även emellanåt i köket med bakning och matlagning. 
Utmaningar med att få ett arbete, för invandrare och svenskspråkiga, anses bero i huvudsak på utmaningar med det finska språket. Denna verkstad fungerar på finska, svenska och engelska men huvud-språket är finska. 
 
När du delar dina kunskaper i t.ex matlagning eller stickning med de andra  får du bättre självförtroende och språket utvecklas.
Media sidan:
är för människor som är intresserade av att lära sig om datorer och hur man använder dem eller utveckla sina färdigheter inom informationsteknologi och media.
Din entusiasm och ditt intresse är allt som behövs!
 
Enligt eget intresse kan fås vägledning i t.ex fotografering, djungeln av sociala medier, tryck-produktion, 3D-design och utskrift.
 
Emellan gör vi även kundarbeten som videor, broschyrer för tryck och andra små projekt.
Du får vägledning i Office-programmen, såväl som i diverse Internet-tjänster (Fpa, banker, nätbutiker).
 
Vi har en 3D-skrivare, kamera, Rasberry Pi, virtuella glasögon, etc. Vi har också en plattform, designad av en tidigare klient i verkstaden, för att lära sig grunderna i kodning.
 
Målet är att utveckla våra aktiviteter efter behov, hjälpa till att förvandla din hobbykunskaper till professionella eller förbereda dig för söka till en utbildning.

För mera information kontakta handledaren per epost jani(at)folkiacenter.fi eller per telefon +358 (0)50 3426975

z3D (1)
julkort
Joulukortti
käpyenkeli
zKopt (3)
Bild 5
bottom of page