REHABILITERANDE ARBETE

Med vårt rehabiliterande arbete erbjuder vi unga, såsom äldre, osysselsatta chanser att lära sig nya färdigheter som förbättrar deras anställningsmöjligheter och livskvalitet. Vår vision och vårt mål med arbetet är att se till varje individ och hitta sätt att motivera och inspirera personen vidare i livet.

 

Vi strävar efter att vårt arbete är positivt och bejakar deltagarnas positiva sidor med strävan efter att höja deras självkänsla och tron på den egna förmågan. Vårt mål är att vara en mellanlandningsplats för deltagarna så att dom efter en tid hos oss kan lyfta och flyga vidare i livet. 
 

Vi samarbetar med olika instanser för att förmedla jobb till deltagarna samt att erbjuda deltagarna kurser i heta arbeten, arbetssäkerhet, hygienpass och alkoholpass för att öka deras möjlighter på arbetsmarknaden.
 

En annan stor sak är “Opinollistaminen “ som går ut på att vi tillsammans med yrkeslärare från Luxia i Lojo gått igenom allt vad man kan lära sig då man jobbar hos i mediaverkstaden eller renoveringsgruppen jämfört det med läroplanen för dessa utbildningar. Det leder till att en person som jobbat hos oss kan få 20 – 60 studieveckor tillgodo då den far och studera inom den branschen. 

Bild 6.jpg
“Känn dig själv som hemma!"
 
Folkiacenter är ett hemtrevligt gästhem var du kan njuta av Hangös vackra natur.
Bild 1.jpg